lunedì 4 ottobre 2010

Salsa criolla

SALSA CRIOLLA


Questa speciale insalatina piccante noi la possiamo  preparare con del peperoncino rosso fresco tagliato a listarelle piccole aiutandosi con una forbice da cucina.
Tagliare a cubetti o a julienne, come vi piace di più , la cipolla ..e lasciatela un 5 minuti in acqua salata..perde completamente quel gusto forte che pùo dar fastidio.. si scola bene la cipolla " lavata " e si mette adesso in una ciotolina :  mescolatela con il peperoncino, si condisce con olio vegetale  sale e pepe, e il succo di lime se li avete altrimenti con del succo di limone. Si usa come accompagnamento per quasi tutti i piatti peruviani, sulle tavole è sempre presente.
Provecho

1 commento:

  1. Quick and easy to prepare, salsa criolla is the perfect accompaniment to many dishes. The lime juice is what makes this onion salsa/relish special. It adds a bright flavor that sweetens the onions and livens up everything else on the plate.

    For authenticity's sake, it's important to cut the onions "a la pluma," or like feathers. Slice them into to very thin half moons, retaining the curve of the onion, so that they look like little curls on the plate. In Peru, this salsa is made with ají peppers, but jalapeños make a reasonable substitute. Some people also add tomatoes and/or garlic.

    Prep Time: 10 minutes
    Cook Time: 20 minutes
    Total Time: 30 minutesIngredients:
    •2 red onions, sliced in very thin half moons
    •1-2 ají or jalapeño peppers, sliced into very thin matchsticks
    •1 tablespoon chopped cilantro or parsley, or both
    •2 tablespoons lime juice
    •1 tablespoon vinegar
    •Salt and pepper to taste
    Preparation:

    1.Soak the onions in salt water for 10 minutes. Drain and let dry.


    2.Mix onion with the rest of the ingredients. Cover with plastic wrap and let marinate at room temperature for 30 minutes before serving.

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